Çin yapmalar? gerekmektedir. S2 Vizesi Nedir? Nas?l

Çin S1 ve Çin S2
ziyaret vizesi Çin’de bulunan akraba, aile, arkada? ziyaretlerinin
yap?labilmesi için al?nmas? gereken bir vize türüdür. Bu sebeplerden ötürü Çin’e
gidilmesi durumunda Çin ziyaret vizesi ba?vurular?nda bulunulmas?
gerekmektedir. Çin ziyaret vizesi sahibi olabilmek için Çin’de ikamet eden
akraba veya tan?d?k ki?ilerden davetiye al?nmas? zorunludur. Davet mektubunun
temin edilememesi durumunda Çin ziyaret vizesi al?nma ihtimali bulunmamaktad?r.

Çin Halk
Cumhuriyeti Konsoloslu?u direkt olarak yap?lacak Çin aile, akraba ziyaret
vizesi ba?vurular?n? kabul etmemektedir. Çin ziyaret vizesi ba?vuru i?lemleri
için yetkili acenteler arac?l???yla vize ba?vurusunda bulunulurken tam ve do?ru
bir ?ekilde ibraz edilmi? ba?vuru evraklar? ile birlikte Çin ziyaretçi vizesi
al?nabilir.

Çin S1 vizesi ziyaret
amac?yla Çin’de 180 günden fazla ikamet etmek amac?yla Çin’de çal??an, e?itim
gören, ikameti bulunan yabanc? uyruklu ki?ilerin anneleri, babalar?, e?leri, on
sekiz ya??n alt?ndaki küçük çocuklar? veya herhangi bir özel durum için Çin’e
gitmesi gereken ki?ilerin ba?vurdu?u bir vizedir. Çin’e giri?ten sonra 30 gün
içerisinde ikamet ba?vurusunda bulunulmas? gerekmektedir.

Uzun süreli Çin S1 ziyaret
vizesi ve k?sa süreli Çin S2 ziyaret vizesi için gerekli evrak listesi mevcut
duruma göre de?i?iklik gösterebilmektedir. Güncel olmayan evraklarla yap?lan
vize ba?vuru i?lemleri kabul edilmemektedir. Çin S1 ve Çin S2 ziyaret
vizelerinin güncel evrak listesini ö?renmek için Vize Merkezi temsilcilerimizle
ileti?im kurabilirsiniz. Temsilcilerimiz Çin ziyaret vizesinin güncel evrak
listesini e-mail arac?l???yla taraf?n?za göndereceklerdir. Çin ziyaret vizesi
ba?vurunuzu eksiksiz ve do?ru olarak yapmak için Vize temsilcilerimizle
ileti?ime geçebilirsiniz.

 S1 Vize Gerekli
Evraklar

Çin’de ikamet
eden yabanc? uyruklu vatanda??n gönderdi?i davetiye. Davetiyenin üzerinde ?u
bilgilerin belirtilmesi gereklidir.

Davet edilen
ki?inin bilgileri. Ad, soyad, cinsiyet, do?um tarihi.

Davet edilen
ki?inin ziyaretine ili?kin bilgiler. Çin’e gitme amac?, gidi? tarihi, Çin’deki
ikamet adresi, kalma süresi, davet eden ki?iyle olan yak?nl?k durumu,
harcamalar?n kar??lanaca??n? gösteren belge.

Davet eden ki?inin bilgileri. Davet eden ki?inin ad?, soyad?,
telefonu, adresi, imzas?.

Davet eden ki?inin pasaport ve ikamet belgesinin fotokopisi.

Vize ba?vuru sahibi ile davet eden ki?inin aras?ndaki
akrabal?k ili?kisini gösteren belge. Emniyet kurumu taraf?ndan verilen
akrabal?k ili?kisini gösteren belge veya noterden onayl? evrak?n asl? ve
fotokopisi.

Vize ba?vuru sahibinin savc?l?ktan alaca?? sab?ka kayd?n?n
asl?.

En az 5000 Türk Liras? olmak üzere banka hesap defteri veya
banka mevduat?.

?lgili ki?ilerin Çin’e giri? yapmalar?n?n ard?ndan 30 gün
içinde ikamet edecekleri yerdeki Emniyet Müdürlü?ü Hudut Giri? ve Ç?k?? ?dare
?ubesi’ne ikamet belgesi almak için ba?vuru yapmalar? gerekmektedir.

S2 Vizesi Nedir?
Nas?l Al?n?r?

Çin S2 vizesi, ziyaret amaçl?
180 günden az kalmak ?art?yla Çin’de çal??an, ö?retim gören, ikameti olan
yabanc? uyruklu ki?ilerin e?leri, çocuklar?, çocuklar?n?n e?leri, anne babalar?
ve e?lerinin anne babas?, karde?leri, torunlar? veya özel i? için Çin’e gitmesi
gereken ki?ilerin ba?vurdu?u vizedir.

Çin S2 ziyaret vizesi Çin’de bulunan akraba, arkada? veya
tan?d?k ki?ileri ziyaret etmek amaçl? al?nmas? gerekli Çin Halk Cumhuriyeti
vizesidir. Çin ziyaret vizesi almak için Çin’de bulunan ve ziyaret edilecek
ki?iden davet mektubu gerekirken, davet mektubunun al?nmamas? durumunda vize
al?nma hali bulunmamaktad?r. Çin ziyaret vizesi için Çin’de bulunan akrabalardan
davet mektubu ve akrabal?k ili?kisini gösteren noterden tasdik zorunlu bir
evrakt?r.

S2 Vizesi Gerekli Evraklar

K?sa süreli akraba ziyareti sebebiyle Çin’e gitmek isteyen
ki?iler için gereken evraklar:

Davet eden ki?i (çal??ma, e?itim gibi sebeplerden ötürü Çin’de
ikamet eden yabanc? uyruklu ki?ilerin) pasaport ve ikamet belgesinin
fotokopisi.

Davette bulunan ki?inin davetiyesi. Davetiyenin üzerinde
belirtilmesi gerekenler:

Davet edilen ki?inin bilgileri. Ad, soyad, cinsiyet, do?um
tarihi.

Davet edilen ki?inin ziyaretine ili?kin bilgiler. Çin’e
gitme amac?, gidi? dönü? tarihi, Çin’de ziyaret edece?i yer ve davet eden
ki?iyle olan yak?nl?k durumu, masraflar?n nas?l kar??lanaca??n? gösteren
belgeler

Davet eden ki?inin bilgileri. Davet eden ki?inin ad?, soyad?,
telefonu, adresi, imzas?.

Vize ba?vuru sahibi ile davet eden ki?inin akrabal?k
ili?kisini gösteren belge. Emniyet kurumunun verdi?i akrabal?k durumunu
gösteren belge veya akrabal?k ili?kisini gösteren noterden onayl? evrak?n asl?
ve fotokopisi.

Ba?vuru sahibinin savc?l?ktan alaca?? sab?ka kayd?.

En az 5000 Türk Liras? banka hesab? veya banka mevduat?.

Herhangi özel i?lerin olmas? durumunda Ba?konsolosluk
yetkilisinin talep etti?i evraklar?n da sa?lanmas? gerekmektedir.

Çin ziyaret vizesi belgelerin tamamlanma ve
de?erlendirilme sürecine göre de?i?iklik gösterebilmektedir. Çin Konsoloslu?u
belgelerin de?erlendirilmesi için ek zamana ihtiyaç duyabilmektedir. Tüm
sürecin göz önünde bulundurulmas? halinde ziyaretçi vizesi 7-10 i?günü aras?nda
sonuçlanabilmektedir. Çin Konsoloslu?u e?er ihtiyaç duymas? durumunda ek evrak
iste?inde bulunabilir.

Çin S1 ve S2 ziyaret vizesi ba?vurular?
hakk?nda daha bilgi almak, ücretlerini ö?renmek için Vize Merkezi
temsilcilerimizi arayabilirsiniz. Çin ziyaret vizesi için ba?vuru evraklar?n?z?
haz?rlay?p taraf?m?za ula?t?rman?z halinde bize ba?vuru i?lemlerinizi sizin
ad?n?za takip edebilmekteyiz.